DRXEvolution

Описание: Дигитален и изцяло моторизиран – новият DRX Evolution Plus пристига с последно поколение DRX детектори, подкрепени от усъвършенстваните функции на DirectView   софтуер. Детекторите могат да бъдат фиксирани или безжични, както и бройката им се определя от конкретните нужди и финансови възможности. Автоматизираната рентгенова глава с таванно окачване е сигурна и удобна за придвижване. Автоматичното позициониране пести време и дава голяма точност.

Детекторите са:

  • DRX Plus 3543
  • DRX Plus 3543C с висока чувствителност и високи DQE и MTF
  • DRX 2530C
  • фиксиран 43х43 cm детектор със стандартен GOS панел или с чувствителен

Масата позволява да се ползва от пациенти до 272 kg тегло или до 320 kg. И в двете версии се движат в четири посоки.

Моторизираният гръден статив се издига до 180 cm от пода. Може да се накланя хоризонтално от -20° до 90°. Като допълнение може да се добави релса на пода, както и автоматично следене на статива от окачената глава, завъртане на детектора хоризонтално.

Окачената на тавана глава се позиционира автоматично спрямо масата или гръдния статив. Блендата може да се позиционира асиметрично. Движението на главата по таванните релси е подпомогнато от моторно задвижване с цел да не се уморява персонала. Върху главата е разположен дисплей за контрол на всички важни параметри на изследването.

Операторската конзола разполага с тъч скрийн, пълен набор от автоматизирани функции за различните изследвания и поддържа протоколи като DxIOD, IHE Scheduled Workflow, IHE Consistent Presentation of Images и IHE Dose Reporting.

Като допълнения могат да се добавят линеарна томография, long-length imaging и възможност за фиксиране на таванно окачената глава с детектора при отделения с натоварено изследване на травми.