С CS 3500 всеки може да се сдобие с прецизен образ с реални цветове, 2D и 3D дигитален отпечатък. CS 3500 може да работи като част от CAD/CAM портфолиото на CS Solutions, включващо моделиращия софтуер CS Restore  и фрезовъчната машина CS 3000  или като самостоятелна единица в ежедневната Ви практика, която е отворена за работа с всички налични на пазара CAD/CAM системи и програмни продукти за моделиране на ресторации. Отвореният STL файл е със захапка, което премахва необходимостта от изпращане на специални индексирани STL файлове, спестявайки по този начин много от Вашето  време, както и от времето на лабораторията. Връзката между Вас и лабораторията посредством CS Connect намалява разходите и времето по транспортиране на отпечатъка.

CS3500

Вече няма необходимост от външно подгряване или специализирана количка, което прави скенера лесен и удобен за пренасяне между отделни стаи, клиники и т.н., спомогнато и от неговите малки размери и тегло от 295 грама. Сканирането обхваща ъгъл от 45 градуса и дълбочина от -2 до +13 mm. Допълнително скенерът разполага с уникална светлинна индикация, която помага при изграждането на образа като насочва вниманието Ви в устата на пациента, а не към монитора, на който се изобразява процесът на сканиране. Това обаче не е всичко, CS 3500 предлага режими на работа за имплантологични и ортодонтски нужди. Второто елиминира напълно нуждата от гипсови отпечатъци благодарение на допълнителния софтуер CS Model.

При CS 3500 няма нужда от използване на специални течности и пудри за обработка на зъбите и венците. Скенерът е готов веднага за работа, а вътрешното му подгряване предпазва от изпотяване огледалото му по време на цялото сканиране.

Високата разделителна способност и реалните цветове помагат за определяне на зоните между меките и твърдите тъкани. Според скорошно изследване  CS 3500 надминава останалите скенери в категорията прецизност и реално изображение на цветовете.

Друго от множеството предимства на CS 3500 е възможността за автоклавиране на накрайниците му, които в допълнение са с два размера за по-лесно адаптиране към деца или пациенти с малка устна кухина. Това води до повишаване на пациентския комфорт. Но това не е единствената грижа за него – специалните гумирани накрайници позволяват скенерът да се плъзга по повърхността на зъбите, което предпазва от наранявания, а на Вас дава изключително улеснение при сканиране като намалява умората и необходимостта да се съсредоточавате при фокусиране на образа.

Специалният режим за сканиране на импланти се състои от две сканирания – веднъж със сканировъчното тяло (scan body) на импланта и веднъж без него. Така се добива още по-прецизен образ, като двата отделни образа се изобразяват един до друг за по-лесна работа и сравнение. За още по-голямо удобство CS 3500 е съвместим с всички отворени системи за планиране на импланти и хирургични водачи.

Добиването на образа чрез CS 3500 е само с няколко кликвания, без никаква необходимост от ръчни настройки и приспособявания. Целият процес е автоматизиран и всичко това го получавате без допълнителни такси и условия.